Aankomst Bangkok
Iets vroeger dan 'gepland' (lees: één dag te vroeg op het vliegveld... OEPS!!) komen we aan in Bangkok. Tegen half negen 's ochtends landen we al op Bangkok.
We besluiten per bus te reizen naar ons luxe 5-sterren hotel. De bus zet ons echter een aantal blokken van ons hotel vandaan af. En zelfs met kaart kunnen wij ons hotel niet vinden in het af en toe NY-achtige lijkende skytowers.
Dan maar met de taxi, die zal het toch wel weten? Voordat we instappen beweert hij dit tenmiste wel... Maar als hij stopt voor het Bangkok Inn hotel i.p.v. ons Renesaince Bangkok Hotel Rachaprasong blijk hij het toch niet te weten.
Na wat rondrijden hadden zelf het geluk dat we een mooi blauw gebouw zagen met daarop met grote witte letters Renesaince, zodat wijonze taxichauffeur de juiste weg konden wijzen.
Op het moment dat onze taxichauffeur de oprit naar het hotel inreed waren we toch wel enigszins onder de indruk. Toen we de modern-ingerichte hotel-lobby binnenkwamen waren we al iets meer onder de indruk. Maar op het moment dat we onze hotelkamer binnen kwamen, luxe moderne inrichting, badkamer met glazen wanden (die gelukkig ook geblindeerd konden worden, 2e dag ontdekt), en het uitzicht, uitzicht vanaf de 19e verdieping op de skyline van Bangkok, indrukwekkend.
's Middags één van vele grote shopping-malls bezocht. Zes verdiepingen met kleding, mobiele telefoons, sieraden, eten grotendeels allemaal immitatie, maar wel zeer voordelig.
Onderweg naar de shoppingmall zagen we al een menigte verzamelen op een kruising vlak bij ons hotel, allen gekleed in rood.. De roodhemden.
Ze zongen, ze juichden, zwaaiden met vlaggen en de politie hield gemoedelijk alle mensen onder controle.
Toen we terugkwamen van het winkelcentrum was de menigte nog groter en kon het verkeer op de grote weg nog maar mondjesmaat doorstromen. Ook al was de sfeer gemoedelijk, je moet toch wel even even terugdenken aan de rellen in mei waar veel geweld was en zelfs doden zijn gevallen. De volgende dag was het overigens weer rustig.
's Avonds hebben we heerlijk gegeten in ons hotel. Keuze uit een Italiaans en Chinees restaurant. We kiezen voor Chinees en daar de lekkerste spare-ribs. :-)
Na het eten gaan we op pad op zoek naar een 'geschikte' kleermaker voor het maken van een winterjas (Gert) en een pak (Michel) en een aantal overhemden.
Na wat rondzoeken lijken we de juiste gevonden te hebben. En na wat onderhandelingen over de prijs is de deal rond. Al onze maten worden opgenomen en de volgende dag staat de eerste maal passen op het programma.