Excursie Olifanten en Langnekken
8:15 uur worden we opgehaald bij ons hotel. Naar deze excursie hebben we wel naar uitgekeken. Een rondtocht door de jungle op een olifant.
Het was slechts een uurtje rijden van ons hotel vandaan. Aangekomen bij het olifantenpark krijgen we eerst een uitgebreide show. Olifanten die willekeurig voetballen, basketballen, schilderen en wat al niet meer.
Vervolgens begint een ongeveer 45 minuten durende tocht op de olifant door de jungle. In het begin nog een beetje oncomfortabel/onwennig bovenop zo'n olifant door het schudden bij elke stap, maar vooral genietend!
Onderweg kopen we suikerstammen en bananen om onze olifant van 'brandstof' te voorzien. Wel een hele mooie ervaring om zo dichtbij in deze omgeving bij een olifant te zijn. Tuurlijk horen olifanten vrij in de natuur, maar ja... bij ons staan ze in de dierentuin in Emmen.
Je kunt alleen maar respect hebben voor deze dieren met welke eenvoud en kracht zij meterslange boomstammen verplaten waar wij mensen machines/vrachwagens voor nodig hebben.
Als 'verrassing' (voor ons) gaan we na de olifantenrit verder per ossenkar met het vermogen van twee OK (OssenKracht). Geheel in authentieke stijl met houten wielen.
Na onze welverdiende lunch met eindelijk sla op het menu maken we nog een tocht op een bamboo-raft op een wild water rivier. Zwevest, helm en veiligheidsbeugels zijn niet geheel overbodig op het geweldig rustige water :-) Maar we genieten van het mooie uitzicht!
We bezoekeneen van de vele dorpen in het noorden van Thailand waar The Longnecks wonen.Erg authenthiek is het niet aangezien, elke longneck dame zijn eigen markt kraampje heeft. Maar we maken er wat foto's en zolang je ook nog iets koopt bij haar marktkraampje krijg je een uiterst vriendelijke glimlach van haar!
Op de terugweg stoppen we nog bij een orchideeen/vlindertuin waar we onze foto kunsten kunnen tonen.
Rond half 4 zijn we weer terug bij ons hotel en de zon schijnt heerlijk. Tien minuten later liggen we aan het zwembad en bestellen een heerlijk koud biertje.
En nu al schrijvend twee uur later liggen we nog steeds heerlijk aan het zwembad. Wat was ons motto alweer... oh jah.. ONTSPANNEN!

Dat gaan we nu ook maar mooi even doen! Even languit op het ligbed, luisterend naar het kletterende water van de waterval in ons zwembad.
's Avonds eten we wederom in het hotel. We maken gebruik van de gratis BBQ-bon die we hebben ontvangen bij onze reservering via http://www.booking.com/. Voor het eerst in de vakantie lekkere sla-salade!
Na het eten neemt Gert nog een massage, terwijl ik de reis-site bijwerk met nieuwe verhalen.
De volgende dag staat een excursie naar een Nationaal Park op het programma, inclusief het hoogste punt van Thailand +/- 2500 meter hoog.
Welterusten!