Sapa VERSLAG 2 t/m 5 september
Rond vier uur 's middags zijn we terug van Halong Bay bij het Classic Street Hotel. Hier hebben we onze koffers opgeslagen. 's Avonds vertrekken we tegen half 8 richting het treinsation voor de nachttrein naar Sapa. We maken onze tassen klaar voor Sapa. Extra schoenen, ondergoed en shirtjes voor vier nachten Sapa.
We hebben voldoende tijd om uitgebreid te eten. We eten bij ons in de straaat op een fijn dakterras bij Lucky Cafe.
Tegen half 8 worden we per taxi opgehaald. Het begint nu al erg druk te worden, ERG druk!
Op het treinstation worden we door onze reisgids naar onze treincabine gebracht, OVER het het treinspoor. Onze cabine is voor vier personen. Als we binnestappen zit er gelukkig nog niemand in de cabine. Stilletjes hopen we dat we de cabine voor ons 2-en kunnen houden, maar vijf minuten voor vertrek komen er toch nog 2 personen bij ons in de cabine.
Als we Hanoi uitrijden over de brug zien we hier massa's mensen staan met of zonder scooter. HIer wachten ze om het vuurwerk te bekijken. Helaas missen wij het vuurwerk.
Al snel proberen we te slapen met nadruk PROBEREN! De trein schudt namelijk zo hevig, dat het niet eenvoudig is om te slapen. Maar wederom, al dommelend pakken we toch nog wat slaap.
Om half zes 's ochtends worden we gewekt door muziek via de trein-speaker. We zijn gelijk goed wakker!
Op het station staat de bus klaar om ons door de bergen naar Sapa te brengen. Vanuit de bus zien we we al de veeltallige rijstvelden op de hellingen liggen.
Om 7 uur 's ochtends komen we in het centrum van Sapa. HIer ontbijten we in het hotel waar de volgende dag overnachten. Vanavond slapen in een dorp in een guesthouse.
Buiten wachten op het vertrek voor onze bergwandeling naar onze guesthouse (family stay) worden we volop aangesproken door de bergmensen die ons vergezellen tijdens de reis.
Om half 10 vertrekken we eerst bergafwaarts om vervolgens het geasfalteerde pad te verlaten.
Het duurt niet lang voordat we tussen de rijstvelden lopen. Erg mooie vergezichten en gelukkig zijn de paden redelijk droog, aangezien de paden af en toe erg steil zijn.
Onderweg wordt iedereen afzonderlijk voorzien van een persoonlijke 'reisleidster'. Het is interessant om van/over elkaar te leren. En uiteraard biedt zij bij het rustpunt in haar dorp haar zelfgeborduurde waar aan.
In het dorp eten we een lekkere lunch om verder te lopen naar het volgende dorp.......
TAXI VERTREKT!! LATER MEER!!
he mies en Gert,
Zo te lezen beleven jullie genoeg! Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen krijg ik toch nog een stukje cultuur mee.
Heel veeeeeeel plezier.
liefs vanuit nederland