vietnam-thailand.reismee.nl

Vlucht + aankomst Hanoi

Aangezien we dus geen plekken hadden bij de nooduitgang waren we er beiden al op ingesteld dat we niet veel beenruimte zouden hebben. Dit was uiteindelijk ook daadwerkelijk het geval. Maar ach.. het zou maar slechts een 10 uur durende vlucht zijn naar Bangkok, en we zaten ook nog eens aan het gangpad... GELUKKIG WEL

Laughing

Omdat we de volgende ochtend plaatselijke tijd 09:30 uur in Bangkok zoden aankomen hebben we getracht'nog wat' te slapen onderweg. Dit is helaas niet volledig naar wens gelukt.. Gebrek aan beenruimte was hier mede debet aan. Evenals de gewenste ligpositie van de voorburen van Gert (lees: 45 graden achterover). Dit kwam het slaapgenot niet geheel ten goede. Uiteindelijk hebben we toch nog 1,5 uur kunnen dommelen/slapen om volgens schema 9:30uur in Bangkok aan te komen.

Aangekomen in Bangkok waren we nog niet in de zekerheid of onze koffers vanuit Dusseldorf automatisch waren doorgelabeld naar Hanoi. We wisten we dat we nog tickets voor Hanoi moesten halen. Niet wisten we WAAR we deze tickets konden halen. Op het moment dat we zelf beseften dat we de verkeerde kant opliepen kwamen we tot de ontdekking dat we blindelings gevolgd waren door twee medelanders. Dus samen alsnog maar de juiste kant opgelopen. :-)

Nadat we door de paspoortcontrole kwamen hebben we onze tickets bij Vietnam Airlines gehaald. Hier moesten we onverwachts 1400 Bath (voor2 personen) belasting/toeslag betalen, hoeveelin euro's en waarvoor dit nu precies was weten we nog steeds niet.

Aangezien we nog wat tijd over hadden op het vliegveld van Hanoi besloten we om te gaan ontspannen, lees: Lunchen bij Mister Donut. Dit was erg lekker! Yum Yum! Alsnog ruim op tijd waren we bij onze gate. Voor deze vlucht hebben we echter wél plaatsen bij de nooduitgang met extra beenruimte kunnen reserveren. Dus dat was weer een geluk. Deze vlucht was echter maar twee uurtjes en ging voorspoedig.

Aangekomen in Hanoi en nadat we onze identieke Samsonite trolly-koffers met 4 wieletjes (Zeker een aanrader) in ontvangst hadden genomen gingen we op zoek naar een Taxi.
We waren de vertrekhal nog niet uit en we werden al aangeklamd door een taxi-chauffeur. We hebben eerst maar even gevraagd bij de Tourist-info wat een normale prijs voor een Taxi van vliegveld Hanoi naar Old Quarter zou kosten. Volgens haar250.000 Vietnamese Dong (VD), +\- 10 euro. Aangekomen bij de taxi buiten was zijn eerste prijs 280.000, dit hebben we afkunnen dingen tot 250.000 VD voor een taxirit van 45 minuten naar Hang Be. Hier zou het Classic Street Hotel zitten, en waarempel vonden we dit hotel ook nog vrij senl voor +\- 25 euro per nacht.

De kamers zien er netjes uit, fijne bedden en inclusief airco, ontbij en gratis internet

Laughing

Aangekomen in ons hotel hebben we eerst even twee uurtjes bijgeslapen. Dit hadden we wel verdiend.

's Avond hebben we rondgelopen langs het HoanKiem meer. Maar om bij de oever te komen moest eerst nog een een erg drukke weg over. En ook al ligt er een zebrapad, toch werkt het niet zoals in Nederland. 's Middags verbaasten we ons al tijdens onze taxi-rit over de grote hoeveelheid aanwezige scooters die hier rondrijden (grotendeels allemaal met mondkapjes tegen de uitlaatgassen) Maar nu 's Avonds moesten we er ons zelf tussendoor manouvreren om de overkant te halen. Op het moment dat we de overkant haalden klonk er toch wel een kleine vreugde kreet!!
Maar na een avondje Hanoi wordt je al snel vaardig in het ontwijken van scooters. Ook al proberen er af en toe nog een paar ons omver te rijden. Of lopen wij gewoon in de weg???

Voordat we gaan eten, gaan we op zoek naar het 'officiele' Sinh Excursie-bureau, alleen HE officiele bestaat niet aangezien iedereen deze naam mag gebruiken. Na wat rond slenteren hebben we toch het betreffende adres gevonden. Hier boeken voor woensdag 1 september een tweedaagse excursie naar Halong Bay. Om vervolgens Donderdag 2 september eind van de dag met de nachttrein naar Sapa te vertrekken voor 4 daagse excursie (2 nachten in de trein, 1 bij familie thuis, 1 nacht in hotel). We zijn erg benieuwd!!

Na een heerlijk hapje eten voor 200.000 VD (+\- 10 euro) op een dakkterras maar weer richting hotel gegaan, nadat we toch wel heel veel straatjes hadden bezocht, zonder dat we het straatje van ons hotel tegen kwamen, maar we waren verder niet verdwaald niet hoor....

Welterusten!

Wordt vervolgd!